Thursday, August 27, 2015

EDIBLE IMAGE PRINTER



EDIBLE IMAGE PRINTER
Sila wa Nurul 013 530 5254 untuk harga
Kami turut membekalkan Edible Ink & Icing Paper buatan Malaysia disahkan Halal oleh JAKIM
salinan sijil halal disertakan bersama pakej.
Jom buat kek kelihatan seperti pakar








Saturday, April 18, 2015

Saturday, March 28, 2015

APA ITU EDIBLE IMAGE

APA ITU EDIBLE IMAGE

Untuk maklumat lanjut tempahan edible image & Edible Image printer sila layari http://cantikedibleimage.blogspot.com/

"Edible image ni kalau nak faham mudah saja. Ia sehelai kertas nipis yang diperbuat daripada tepung kemudian dicetak mengikut gambar-gambar yang kita mahukan daripada dakwat gula cair yang boleh dimakan.

Untuk pengetahuan semua, kertas ni tahan lama tau , maksud Kak Jeni, kalau kertas yang belum dicetak, ia tahan selama setahun, manakala kertas yang telah dicetak tahan selama dakwatnya tidak pudar.

Cara penyimpanannya, ia tidaklah perlu disimpan di dalam peti sejuk atau peti almari, sekadar simpan di dalam plastik tertutup rapat dan disimpan di dalam kotak tertutup. Sebaiknya kertas yang telah bercetak janganlah didedahkan pada cahaya matahari kerana boleh mempercepatkan gambar menjadi pudar .

Dari segi rasa, edible image ni bak kata orang , tidak ler sedap sangat cuma menariknya, kita boleh memilih apa saja gambar yang kita mahu cetak dan hias di atas kek. Contohnya, kita nak sambut Hari Jadi emak kita, hahh, pilih gambar terbaik atau gambar mak kita yang teranggun, kita cetak dan kita hias pada kek. Sudah pasti, emak kita akan tersenyum sambil ke telinga (maklumlah zaman mak kita mana ada teknologi macam tu kan).

Jadi pendek kata, edible image boleh mempelbagaikan seni hiasan kek kita. Kalau dulu teruk kita nak melukis satu persatu imej-imej yang kita gemari, kali ni sudah tak payah kerana edible image akan menjadikan lukisan kita lebih hidup dan realistik."

Dipetik dari http://malaysiagazette.com/…/mari-bermain-dengan-imej-edible



Friday, March 20, 2015

Soalan yang sering ditanya mengenai Edible Image Printer.



Soalan yang sering ditanya mengenai Edible Image Printer.

1.Ada mitos mengatakan kalo beli edible image printer. kene print hari2 kalo tak ada masalah timbul.

Printer yang kami bekalkan tidak perlu print hari hari kalau jarang guna. Anda hanya perlu buat maintainance mengikut arahan penjagaan yang akan kita sertakan sekurang kurangnya 2 minggu sekali untuk mengelakkan cartridge tersumbat.

ada byk peringkat penjagaan yg perlu dilakukan jika printer jarang diguna. Tetapi kalo da buat servis edible Image , da tidak perlu fikir pasal itu semua.

2. Susah ke guna perinter

Sangat Mudah. Jika anda biasa guna printer cetak di kertas A4 . Sama sahaja cara penggunaan. Yang berbeza cara penjagaan kerana kertas yang kita gunakan menggunakan kertas icing yang mengandungi glucose.

Ada sebarang pertanyaan sila inbox / wa Nurul 0135305254.

Sunday, June 15, 2014

EDIBLE IMAGE PRINTER UNTUK DIJUAL


Buat mereka yang berminat memiliki Printer edible Image. 

Terdapat 2 jenis pakej: 
1. Basic 
2. Business
Jom buat kek kelihatan hebat seperti pakar.

Untuk tempahan sila inbox atau email cantikcupcake@gmail.com
Whatsapp 013 530 5254 Nurul.

BUSINESS PACKAGE

BASIC PACKAGE





Ink & Kertas Icing Yang dijual adalah Disahkan Halal



Thursday, January 2, 2014

EDIBLE IMAGE PRINTING SERVICE


EDIBLE IMAGE PRINTING SERVICE


Price :RM18++

Selfpick : LEP 6, Taman Lestari Putra, Bandar Putra Permai. Selangor.

To order please email cantikcupcake@gmail.com